• Eigen project: De PD26

    Zelf ontworpen en gebouwd, op verschillende klassiekers geïnspireerde oldsmobile.

    classic-car-stoffeerderij-Paul-Daelmans-klassiek-Leer-oldsmobile-Rotterdam-stofferen-auto-restauratie-autobekleding-upholstery-atelier-interieur- (69874)

Mijn omgeving was sceptisch: “Een eigen auto bouwen, dat kan toch niet?” Maar voor mij is niets onmogelijk, zolang je de wil, het vertrouwen, doorzettingsvermogen en geduld hebt.

classic-car-stoffeerderij-Paul-Daelmans-klassiek-Leer-oldsmobile-Rotterdam-stofferen-auto-restauratie-autobekleding-upholstery-atelier-interieur 0362

Mijn eigen project: PD26

Een eigen classic car. Dat was mijn grootste wens. De in elkaar overlopende vormen van de Bugatti Corsica vind ik prachtig. Deze auto is echter aan de prijzige kant.

Daarom besloot ik in 2002 er zelf een te bouwen: de PD26 (Paul Daelmans twee deuren, zes cilinders). Geïnspireerd op de Bugatti en andere auto’s uit die tijd mijn auto heeft een chassis van een Jaguar Mk8 uit 1958.

Op het chassis is een essenhouten frame gebouwd en een aluminium carrosserie.

classic-car-stoffeerderij-Paul-Daelmans-klassiek-Leer-oldsmobile-Rotterdam-stofferen-auto-restauratie-autobekleding-upholstery-atelier-interieur 0342
classic-car-stoffeerderij-Paul-Daelmans-klassiek-Leer-oldsmobile-Rotterdam-stofferen-auto-restauratie-autobekleding-upholstery-atelier-interieur06

Vallen en opstaan

Mijn omgeving was sceptisch: “Een eigen auto bouwen, dat kan toch niet?” Maar voor mij is niets onmogelijk, zolang je de wil, het vertrouwen, doorzettingsvermogen en geduld hebt.

Uiteraard ging dit zelfbouwproject met vallen en opstaan. Ik heb zelf de meeste werkzaamheden gedaan en links en rechts wat hulp gekregen. Toen ik begon kon ik nog niet met plaat werken. Ondertussen is dat geen probleem meer. Het spuitwerk heb ik uit besteed. Ik heb er 18 jaar aan gewerkt.

classic-car-stoffeerderij-Paul-Daelmans-klassiek-Leer-oldsmobile-Rotterdam-stofferen-auto-restauratie-autobekleding-upholstery-atelier-interieur 0352

Blijf niet dromen, start met bouwen!

Inmiddels is de PD26 af en ik heb er mooie ritten mee gemaakt. Ik kijk terug op een project waar ik ontzettend veel energie van heb gehad en ik geniet volop van het prachtige eindresultaat. Bekijk hieronder de foto’s. Droomt u ook van uw ideale classic car? Blijf niet dromen, start met bouwen! U bent van harte welkom in mijn atelier.

Ik help en adviseer u graag op het gebied van het interieur, zoals de bekleding van de autostoelen, de kap, de vloer en het dashboard. En ik kan u helpen bij het carrosserie-ontwerp. Samen gaan we uw wensen verwezenlijken!

© Copyright - Classic Car Stoffeerderij - website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl - Rotterdam